June 13, 2021

Instagram do të lejojë përdoruesit të vendosin vetë nëse duan të shohin numrin e pëlqimeve

Instagram do të lejojë përdoruesit të vendosin vetë nëse duan të shohin numrin e pëlqimeve

Instagram do të filojë të shfaqë një opsion ku përdoruesit do të zgjedhin vetë nëse duan të shohin numrin e pëlqimeve në një postim ose jo. Kompania u shpreh se një testim i vogël global do t’i paraqesë përdoruesve 3 opsione kur bëhet fjalë për numrin e likes.

Përdoruesit mund të zgjedhin të fshehin numrin e likes në postimet e të gjithë përdoruesve, të fshehin këto likes vetëm për postimet e tyre ose të mbajnë eksperiencën origjinale. Fillimisht Instagram testoi në një numër shumë të vogël personash fshehjen e numrit të likes dhe ato filluan të irritoheshin menjëherë. Justifikimi i platformës ishte se ato kërkonin nga njerëzit të fokusoheshin më shumë në fotot dhe videot që publikoheshin dhe jo në sasinë e likes që një postim mer.

Ata që e kritikuan shumë këtë ndryshim ishin Influencers, të cilët thanë se fshehja e numrit të likes do të kishte një impakt të madh mbi to. Megjithatë, ofrimi i mundësisë për të zgjedhur vetë mënyrën se si një përdorues do të navigojë në këtë platformë duket se është zgjidhja e duhur e këtij problem.

Dhe Facebook testoi këtë shërbim në 2019, ku fshehu likes, reactions dhe numrin e shikueshmërisë së videos, por nuk dihet ende nëse do të ndjekë hapat e Instagram.

Thursday, 15 April 2021 00:31

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
[email protected], [email protected]

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo