August 11, 2020

BMW dhe Mercedes ndërpresin parteneritetin për teknologjinë auto-drive

Vlerëso këtë lajm
(1 Vote)
BMW dhe Mercedes ndërpresin parteneritetin për teknologjinë auto-drive

Teknologjia e makinave autonome nuk është më material filmash fantastiko-shkencor. Por ndërsa kompani amerikane bëjnë përparim të ndjeshëm, europianët e historisë së cilësisë duket se po hasin vështirësi.

BMW dhe Mercedes Benz ndërpresin partneritetin për të zhvilluar teknologji të vozitjes automatike dhe sipas të dyja kompanive ndarja ishte miqësore dhe e mirëkuptueshme. Nga ana tjetër deklaroj se mund të kthehen përsëri bashkë në të ardhmen.
Ka pasur disa faktorë që ndikuan në këtë ndarje, në praktikë rezultoi të ishte shumë komplekse dhe e kushtueshme. Firmosja e kontratës vonoi gjithashtu sa shpejt mund të takoheshin bordet dhe diskutimet mes ekspertëve dhe furnizuesve.

Kur kompanitë deklaruan bashkimin e tyre korrikun e shkuar deklaruan se do të sillin automjete me auto-drive të nivelit të katërt brenda 2024. Pretendim i quajtur shumë ambicioz, dhe mesa duket rezultoi e vërtetë.

Ndërsa nuk po bashkëpunojnë më për këtë teknologji 2 gjigandët gjermanë janë ende partnerë në shumë sektorë të tjerë. Në 2015, Daimler kompania nënë e Audi, BMW dhe Mercedes bleu hartat Nokia Here për €2.8 bilion.

Saturday, 20 June 2020 12:05 Last modified on Saturday, 20 June 2020 12:06

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
[email protected], [email protected]

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Ermir Jonka
Xhonald Mamo