September 20, 2021

Android 12 mund të prezantohet në 4 tetor

Android 12 mund të prezantohet në 4 tetor

Sipas një dokumenti të brendshëm të publikuar nga XDA Developers , tregohet se Android 12 mund të prezantohet në datën 4 tetor. Versioni i update-uar i sistemit operativ të Google është ofruar për testuesit beta që në muajin maj, të cilët provuan eksperiencën e re të dizajnit Material You.

Dokumenti i Google informon partnerët OEM se kur do të ndalojë aprovimin e software builds për versionet e ndryshme të Android (gjë që e bën sa herë që ka një software update për të siguruar pajtueshmërinë me Google Mobile Services). Kryeredaktori i XDA, Mishaal Rahman tregon se data e publikimit të AOSP zakonisht përkon me ditën e publikimit të versionit të ri të Android.

 

 

Për të verifikuar besueshmërinë e këtyre deklaratave, mjafton të shikojmë dokumentet e publikuara para prezantimit të Android 10 dhe 11. Versioni i qëndrueshëm i Android 10 u publikua në 3 shtator 2019, njësoj siç përmendet në dokumentin e publikuar. Dhe në rastin e lançimit të Android 11, data e prezantimit përkoi me datën e përmendur në dokumentet e publikuara.

Mirëpo eventi i datës 4 tetor mund të ndiqet nga prezantimi i shumëpritur i Google Pixel 6. Raportimet e tanishme tregojnë se Google po planifikon ta prezantojë këtë smartphone në datën 19 tetor.

Monday, 13 September 2021 23:52 Last modified on Tuesday, 14 September 2021 00:50

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
[email protected], [email protected]

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo