November 27, 2020

Apple ul komisionin në 15% për zhvilluesit e App Store

Vlerëso këtë lajm
(0 votes)
Apple ul komisionin në 15% për zhvilluesit e App Store

Duke lexuar titullin ndoshta do të mendosh se Epic Games e fitoi betejën, por jo vendimi është më i detajuar se aq.

Në një deklaratë ku shprehej empatia e Apple për biznesin e vogël, Tim Cook bën me dije se duke filluar nga 1 janari 2021, tarifa standarte e App Store prej 30% komision do të përgjysmohet në 15%. 

Kushti kryesor për të qenë i pranueshëm është që xhiroja vjetore e zhvilluesit të aplikacionit të jetë më pak se $1 milion. 

Program nga i cili do të përfitojnë pjesa më e madhe e 28 milion zhvilluesëve të regjistruar në dyqanin e digjital të Apple. Për të përfituar nga ulja do të ketë padyshim edhe kritere të tjera të cilat do të bëhen të ditura në dhjetor. 

Megjithse krijuesit e Fortnite vijojnë të ngelen jashtë akordit, lëvizja duket mjaft e shëndetshme, tek e fundit kategoria e nismave më të vogla ka nevojë për stimulim. Sytë tani kthehen nga Google, a do të aplikohet e njëjta gjë edhe nga dyqani tjetër i aplikacioneve? Ja një nga benefitet e konkurencës. 

Wednesday, 18 November 2020 14:09 Last modified on Wednesday, 18 November 2020 16:59

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
[email protected], [email protected]

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Ermir Jonka
Xhonald Mamo