August 11, 2020

PlayStation 5 do të ofrojë veçori që do të bëjnë të duket sikur je brenda lojës

Vlerëso këtë lajm
(1 Vote)
PlayStation 5 do të ofrojë veçori që do të bëjnë të duket sikur je brenda lojës

Sa herë përmendet PS5 të gjithë çmendemi duke diskutuar rreth SSD së paparë, ama të mos harrojmë që edhe DualSense 5 ka marrë mjaft vëmendje mbi aftësitë e saja të reja për tregun.

Thënë kjo, tani marrim më shumë hype pas deklaratave të drejtuesve të një loje që quhet Ghostwire: Tokyo e cila do të shfrytëzojë më së mirë vibrimet e përfolura të levës së kontrollit por edhe 3D Audio të konsoles.

"Duhet ta provosh në mënyrë direkte sepse kjo është vërtetë e vështirë për t'u shpjeguar verbalisht apo me tekst. Vibrimet e DualSense dhe butonat adaptivë ndjehen kaq mirë sa ne vetë, zhvilluesit, thamë "woah!" sepse na lejuan të ndjejmë shumllojshmërinë e aksioneve dhe sulmeve si kurrë më parë."

Në këtë pikë biem dakort se një opsion i tillë duhet të jetë vërtetë i mirë pasi nëse do të ishte thjesht si karrem marketingu dështimi nuk do të ishte larg, thënë me kaq konfidencë na mbetet ta besojmë.

Nga ana tjetër funksioni audio 3D i konsoles është një protokoll i cili përshtat komponentë muzikorë në tre dimensione me formën e veshit të përdoruesit. Një version i saj është tashmë i disponueshëm në disa forma PC, por PS5 do të jetë më i avancuar në drejtim të personalizimit.

"Për tu ndjerë sikur vërtetë je aty, për të ndjerë objektet dhe gjallesat që janë aty, audio është ekstremisht i rëndësishëm."

Ghostwire: Tokyo u pa për herë të parë gjatë prezantimit të lojrave të Sony, ajo pritet të dalë nga viti tjetër, por të dyja teknologjitë e përmendura më sipër do të jenë prezente në PlayStation 5 që në dalje të tij, më vonë gjatë verës.

 

Saturday, 01 August 2020 19:42 Last modified on Saturday, 01 August 2020 19:56

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
[email protected], [email protected]

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Ermir Jonka
Xhonald Mamo