August 11, 2022

Sa para nevojiten për të jetuar një jetë ideale? Shumica janë OK me $10 milionë

Sa para nevojiten për të jetuar një jetë ideale? Shumica janë OK me $10 milionë

Për sa para keni nevojë në mënyrë që të jetoni një jetë “absolutisht ideale”? Përgjigja e shumicës së njerëzve, sipas një studimi të kryer nga Universiteti i Psikologëve është rreth $10 milionë, por jo nga shtetasit e SHBA, pasi ato mendojnë se kanë nevojë për të paktën $100 milionë, madje shpesh herë insistojnë për $100 miliardë.

Akademikët në universitetet e Bath, Bath Spa dhe Exeter zbuluan se përkundër besimit që të gjithë njerëzit duan të jenë sa më të pasur të jetë e mundur, shumë prej tyre do të ishin të kënaqur dhe me vetëm disa milionë.

studimin ku morën pjesë pothuajse 8,000 njerëz nga e gjithë bota u zbulua se në 86% të shteteve, pjesa më e madhe e njerëzve mendojnë se mund të arrinin ëndrrat e tyre me $10 milionë ose më pak.

Argjentinë, Indi dhe Rusi më tepër se 50% e njerëzve do të ishin në rregull me $1 milionë ose më pak. Por në SHBA pjesa më e madhe e të anketuarve treguan se kanë nevojë për më tepër se $100 milionë ose më tepër për të jetuar një jetë ideale, ose $100 miliardë për 31% të anketuarve të tjerë.

Mbretërinë e Bashkuar përgjigja më e përdorur ishte $10 milionë ose më pak. Dr Paul Bain, drejtuesi i studimit tha se dhe pse këto shifra duken sikur janë shumë para, nëse kosiderohet se këto para përfaqësojnë jetën ideale të një personi, duken të jenë vlera mesatare.

Friday, 17 June 2022 18:11

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
info@geekroom.al, marketing@geekroom.al

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo

 

 

Geek Room © 2019