January 29, 2022

Ekuipazhi i misionit Inspiration4 shpërndan disa foto magjepsëse të Tokës nga hapësira

Ekuipazhi i misionit Inspiration4 shpërndan disa foto magjepsëse të Tokës nga hapësira

Ekuipazhi i parë i përbërë nga 4 civilë, Jared Isaacman, Haley Arcenauex, Sian Proctor dhe Chris Sembroski shpërndanë disa pamje të reja nga misioni i tyre historik Inspiration4 në shtator, ku ato u rrotulluan në orbitën e Tokës për 3 ditë.

The Inspiration4 crew shared new images of their historic mission in September when they orbited Earth for three days. Many of the new photos show clouds hanging over our planet¿s blue oceans, but one specifically highlights the moon hanging far in the background (pictured)

Në këto fotografi tregohet planeti siç duket nga hapësira, i rrethuar nga errësia që qëndron pas saj. Në disa fotografi të tjera shfaqen retë që qëndrojnë mbi oqeanet e planetit dhe dritat që ndriçojnë planetin tonë gjatë natës.

Pictured is an image of Earth during the evening, showing bright lights coming from cities on the ground

Përmes shitjes së biletave misioni gjeneroi $200 milionë për Pediatric Cancer Center, i cili trajtoi në mënyrë të suskesshme Acrenaux kur ishte fëmijë. Nga ana tjetër, Isaacman dhuroi dhe $100 milionë të tjera nga pasuria e tij për këtë qendër.

The crew launched on September 15 and returned home three days later and even though the mission was successful, the team experienced a few hiccups - some were sick the entire time and a broken toilet spilled urine under the capsule¿s floor

Ky udhëtim 3 ditor pati dhe disa incidente të vogla brenda në kabinë, pasi tualeti në kapsulën e SpaceX nuk po fuksiononte dhe kishte filluar të rrjedhte nën dysheme. Ky problem u has dhe në një kapsulë tjetër të SpaceX, dhe astronautët u detyruan të mbanin pelena deri sa të riktheheshin në bazë, pasi tualeti nuk ishte në gjendje funksionale.

Wednesday, 17 November 2021 01:57 Last modified on Wednesday, 17 November 2021 02:06

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
info@geekroom.al, marketing@geekroom.al

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo
Kristian Hodo
Klementina Mema

 

 

Geek Room © 2019