November 30, 2021

Çfarë kuptimi kanë format në maskat e punonjësve në serialin Squid Game?

Çfarë kuptimi kanë format në maskat e punonjësve në serialin Squid Game?

Nëse ju e keni parë serialin më të ri në Netflix, Squid Game, mund të keni mbetur gojë-hapur nga ngjarjet që ndodhin në të. Interpretimi i historisë mund të ngrejë shumë teori të ndryshme dhe për sa i përket personazheve të ndryshëm. Mirëpo një gjë që mund të mos e keni kuptuar që nga episodi i parë është qëllimi i përdorimit të formave gjeometrike në maskat e punonjësve të Squid Game.

Disa kanë të ngjyrosur formën rrethore, e disa të tjerë atë katrore dhe trekëndore. Më poshtë ne do t’ju shpjegojmë gjithçka rreth këtyre formave, të cilat përcaktojnë rangun drejtues të punonjësve.

The meaning of the shapes and symbols on the masks of the workers in Squid Game on Netflix explained

Rrethi: punonjësit e stafit që kanë veshur një maskë me formë rrethore të printuar janë në fund të hierarkisë. Pra ato janë thjeshtë punonjës të përgjithshëm. Ju ndoshta e keni vënë re se shumica e punonjësve kanë formën rrethore në maskën e tyre.

Trekëndëshi: trekëndëshi në maskën e punonjësve nënkupton se ky punonjës është një ushtar, dhe këto persona janë të gjithë të pajisur me armë.

Katrori: I gjithë personeli që ka formën katrore të printuar në maskë ka rolin e menaxherit, pra nga 3 format gjeometrike katrori ka fuqinë drejtuese më të lartë. Ato mbikëqyrin punën e punonjësve të tjerë.

Mirëpo këto forma kanë dhe një kuptim tjetër, si shkronja të alfabetit korean të shkruajtura në sistemin e shkrimit Hangul. Rrethori përfaqëson shkronjën “O”, trekëndëshi është një pjesë e shkronjës “J”, ndërsa katrori përfaqëson shkronjën “M”. Nëse i bashkojmë këto 3 shkronja përftojmë kombinimin “OJ M”, ose ndryshe inicialet e lojës koreane Ojingeo Geim.

Sunday, 03 October 2021 09:33 Last modified on Sunday, 03 October 2021 20:36

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
info@geekroom.al, marketing@geekroom.al

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo

Geek Room © 2019