October 18, 2021

Shikoni si cilat janë fotografitë fituese nga Astronomy Photographer of the Year 2021

Shikoni si cilat janë fotografitë fituese nga Astronomy Photographer of the Year 2021

Fotografitë të cilat kanë zënë pozicionet e para në Greenwich Astronomy Photographer of the Year janë zbuluar. Shuchang Dong zuri vendin e parë në këtë kompeticion me fotografinë e tij të mahnitshme “The Golden Ring”.

The golden ring of the sun in an annular eclipse

Kjo fotografi tregon një eklips diellor të parë nga regjioni Ali në Tibet në 21 qershor 2020. “Ky vend karakterizohet nga moti me diell përgjatë gjithë vitit, por në rastin e eklipsit diellor unë pashë re të zeza që kishin mbuluar qiellin.” tha ai. “Ne po prisnim gjithë ankth por me sa duket kishim shumë fat. Brenda një minuti e gjithë drita e hënës u thith nga retë e zeza.”

Nga ana tjetër, Dimitrii Rybalka me fotografinë e tij Polar Lights Dance fitoi çmimin e parë në kategorinë Aurorae. “Jam shumë i intriguar nga kjo fotografi. Është shumë e bukur por njëkohësisht dhe shqetësuese. Pozicionimi i gjalërisë së ngjyrës jeshile në qiellin blu është tepër mahnitës, por mungesa e ndonjë shenje të jetës së gjallë të jep ndjesinë e një pamjeje hapëse nga një film fantashkencor." tha Sue Prichad.

Polar_Lights_Dance__Dmitrii_Rybalka___Astronomy_Photographer_of_the_Year_2021_Aurorae_winner.jpeg

Nëse dëshironi të shikoni fotografitë fituese për çdo kategori, mjafton të klikoni këtu ose t'i ndiqni më poshtë.

The Milky Ring by Zhong Wu

Beyond the Limb by Nicolas Lefaudeux

A girl sits behind bi-folding doors overlooking a garden. Star trails cross the sky above

A dark photograph of the night sky with a horizontal flash of purple light from a meteor

Crescent Moon rising above sand dunes

Rainbow image of the California Nebulae

Composite image showing the different planets in our Solar System

An astronomy photograph showing Falcon 9 soaring past the moon

An abstract, black and white astronomy photograph, showing a grid of fractured images adapted from satellite data

A stretched view of the surface of the planet Jupiter

Sunday, 19 September 2021 10:04 Last modified on Monday, 20 September 2021 10:55

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
[email protected], [email protected]

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo