March 23, 2023

Sulmi i ri mund të zhbllokojë dhe të nisë një Tesla Model Y në sekonda, thonë studiuesit

Sulmi i ri mund të zhbllokojë dhe të nisë një Tesla Model Y në sekonda, thonë studiuesit

Tesla krenohet me mbrojtjen e saj të sigurisë kibernetike, veçanërisht me sigurinë kibertike që mbron makinat e saj nga metodat konvencionale për të sulmuar sistemin e zhbllokimit në largësi.
Por tani, një studiues ka zbuluar një sulm të sofistikuar zinxhir që do t'i lejonte dikujt me akses fizik në një Tesla Model Y ta zhbllokojë dhe ta vjedhë atë brenda pak sekondash.

Dobësia e zbuluar nga Josep Pi Rodriguez, konsulenti kryesor i sigurisë për IOActive, përfshin atë që quhet sulm NFC relay dhe kërkon që dy hajdutë të punojnë së bashku.
Njëri hajdut duhet të jetë pranë makinës dhe tjetri pranë pronarit të makinës, i cili ka një keycard NFC ose telefon celular me një çelës virtual Tesla në xhep ose çantë.

 

Wednesday, 14 September 2022 23:17

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
[email protected], [email protected]

Editorial Staff:
Brenton Bënja (Editor in chief)
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo
Gisela Shabani