June 25, 2022

52% e blerësve global të makinave tashmë po konsiderojnë blerjen e një makine elektrike

52% e blerësve global të makinave tashmë po konsiderojnë blerjen e një makine elektrike

Interesi mbi makinat elektrike është për momentin më i lartë se kurrë, ku më tepër se gjysma e blerësve globalë të makinave të interesuar në blerjen alternativave elektrike. Studimi nga Ernst & Young tregoi se 52% e blerësve globalë të makinave po kërkojnë të bëjnë tyren një makinë elektrike.

Kjo është hera e parë që dëshira për të patur një makinë elektrike e kalon vlerën 50%, duke u rritur me 22% gjatë dy viteve të fundit. Dhe pse në SHBA është rritur interesimi për blerjen e makinave elektrike, pjesa më e madhe e interesimit vjen nga Evropa dhe tregjet aziatike.

zdv.png

Studimi i 13,000 njerëzve në 18 shtete tregoi se blerësit e makinave në Itali (73%), Kinë (69%) dhe Korenë e Jugut (63%) janë më të interesuarit për të blerë një makinë elektrike, ndërkohë që klientët nga Australia (38%) dhe nga SHBA (29%) janë më pak të interesuarit.” tregohet në raportim.

Studiuesit zbuluan se shqetësimet ambientale ishin arsyeja kryesore (38%) që i shtynte blerësit drejt makinave elektrike, ndërkohë arsyeja e dytë më e rëndësishme ishte rritja e penaliteteve dhe çmimeve për të përdorur një makinë me motor me djegie të brendshme (34%), sidomos tani që çmimi i naftës po kap vlera rekord.

Thursday, 16 June 2022 09:41

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
info@geekroom.al, marketing@geekroom.al

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo

 

 

Geek Room © 2019