May 28, 2022

“Themelet” e algoritmit të TikTok

“Themelet” e algoritmit të TikTok

Algoritmi shumë i sofistikuar dhe i suksesshëm i TikTok është ndëtuar në bazë të 2 gjërave: mbajtjes për sa më gjatë të përdoruesve në aplikacion dhe rikthimit të tyre për përmbajtje të reja. Kjo gjë bëhet e ditur nga një raportim i New York Times, ku shfaqet një dokument i brendshëm i TikTok që tregon se si sistemi funksionon.

Vlerësimi më i lartë shkon për mbajtjen e krijuesve në këtë platformë përmes pagesave, dhe kjo nuk është mënyra e dukshme që ndihmon në kënaqjen e përdoruesve.

Për të mbajtur të “lidhur” përdoruesit, TikTok konsideron 4 objektiva: vlerën e përdoruesit, vlerën afatgjatë të përdoruesit, vlerën e krijuesve dhe vlerën e platformës. Mënyra kryesore që funksionon është prioritizimi i përmbajtjeve me tema të ndryshme, në vend që të tejmbushin faqjen kryesore me përmbajtje nga një temë e vetme.

Nëse një përdorues pëlqen një lloj të caktuar videosh dhe ne do t’i ofronim atij gjithmonë përmbajtje nga e njejta temë, ai do të mërzitej shpejt dhe do të mbyllë aplikacionin.” lexohet në dokument. Për të shmangur këtë problem, algoritmi vendos të shfaqë përmbajtje të reja si një rekomandim i forcuar.

Algoritmi bazohet në një kombinim të likes, watch time dhe sa herë video është luajtur për të rekomanduar videot e reja.

Gjithashtu TikTok po konsideron krijimin e “creation quality”, e cila do të vlerësohet në bazë të shpeshtësisë së publikimit, rëndësisë së krijuesit dhe monetizimit të tij.

Wednesday, 08 December 2021 09:37

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
info@geekroom.al, marketing@geekroom.al

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo

 

 

Geek Room © 2019