January 29, 2022

Reels në Instagram tashmë kanë text-to-speech dhe efekte zanore njësoj si TikTok

Reels në Instagram tashmë kanë text-to-speech dhe efekte zanore njësoj si TikTok

Instagram ka shtuar dy shërbime të reja për Reels (të cilat kanë ekzistuar prej kohësh në TikTok), text-to-speech dhe efekte zanore.

Zëri robotik që përdoret për të lexuar tekstin e shkruar në TikTok u bë aq i përdorur, sa që aktorja e zërit Bev Standing paditi kompaninë në maj me pretekstin se kompania nuk kishte marrë leje për të përdorur zërin e saj. Në shtator kompania arriti një marrëveshje me Standing, ku përfshihej dhe një marrëveshje liçensimi.

Dhe pse ky shërbim është mjaft i njohur në TikTok, arsyeja më e rëndësishme e përdorimit të saj është për personat me aftësi të kufizuar të cilët nuk mund të shohin.

Për të përdorur text-to-speech në Reels, duhet të hapni Instagramin dhe të shkoni në seksionin Reels, të regjistroni një video dhe të shtoni një tekst në të. Më pas duhet të klikoni në flluskën e tekstit për të arritur në menunë me 3 pika dhe këtu do të përzgjedhni text-to-speech me zerin përkatës.

Nëse ju dëshironi të shtoni efekte zanore në Reels, të cilat ju lejojnë të modifikoni audion pasi të keni regjistruar një Reel, klikoni në notën muzikore, klikoni në Effects dhe zgjidhni efektin zanor që dëshironi të aplikoni.

Sunday, 14 November 2021 09:06

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
info@geekroom.al, marketing@geekroom.al

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo
Kristian Hodo
Klementina Mema

 

 

Geek Room © 2019