January 29, 2022

Streamers po bojkotojnë Twitch në formë proteste ndaj mungesës së dënimit të shpërndarjes së urrejtjes në platformë

Streamers po bojkotojnë Twitch në formë proteste ndaj mungesës së dënimit të shpërndarjes së urrejtjes në platformë

Gjatë muajit të kaluar përdoruesit e Twitch janë shqetësuar shumë nga mungesa e dënimit të fjalimeve që përmbajnë urrejtje dhe racizëm në platformë, prandaj ata vendosën të krijonin #ADayOffTwitch në 1 shtator.

Streamers bojkotuan për një ditë transmetimin në Twitch dhe shpërndanë një listë me kërkesa për platformën që është nën pronësinë e Amazon. Ata kërkojnë që kompania të organizojë një mbledhje në tavolinë të rrumubllakët me krijuesit e që ranë pre e urrejtjes, të lejojë streamers që të bllokojnë raids që vijnë në drejtim të tyre dhe zhvillimin e mjeteve që lejojnë vetëm përdoruesit e një moshe të caktuar të komunikojnë në chat.

adayofftwitch

“Ne i mbështesim të drejtat e streamers-ave tanë për të sjellë vëmendjen në problematikat kryesore në platformën tonë. Ne po punojmë fort për parandalimin e këtyre problematikave për të shndërruar Twitch në një vend më të sigurt për krijuesit.” tha Twitch në një deklaratë.

 

 

Në maj platforma lançoi 350 tags të reja që lidhen me gjininë, orientimin seksual, rracën dhe mundësitë fizike, në mënyrë që përdoruesit të gjejnë lehtësisht streamers-at që i përfaqësojnë ato. Mirëpo në të njejtën kohë këto tags e bënë më të thjeshtë për përdoruesit abuzivë që të ofendojnë streamers-at.

Thursday, 02 September 2021 00:59 Last modified on Thursday, 02 September 2021 01:10

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
info@geekroom.al, marketing@geekroom.al

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo
Kristian Hodo
Klementina Mema

 

 

Geek Room © 2019