January 29, 2022

TikTok sapo arriti një moment historik, të cilin vetëm Facebook e ka arritur më parë

TikTok sapo arriti një moment historik, të cilin vetëm Facebook e ka arritur më parë

TikTok është shkarkuar më tepër se 3 miliardë herë në të gjithë botën. Kjo është një shifër historike, të cilën vetëm Facebook dhe grupi i saj i aplikacioneve (WhatsApp, Messenger, Instagram) ka arritur ta kapë. Në këtë mënyrë tregohet se dhe TikTok është shndërruar në një aplikacion të tillë që njerëzit nuk mund të jetojnë dot pa të.

Megjithatë Facebook është mbizotërues, pasi ka 2.85 miliardë përdorues aktivë aktualisht, ndërkohë që TikTok ka vetëm 732 milionë.

TikTok e ka shumëfishuar suksesin e saj që nga lançimi në vitin 2016, duke krijuar një grup të ri influencers dhe një kulturë dixhitale unike. Pandemia qe një shtysë e madhe e këtij aplikacioni, pasi njerëzit gjetën një mënyrë të re argëtimi ndërkohë që qëndronin të mbyllur në shtëpi.

Sigurisht që i gjithë ky sukses nuk mund të kalonte pa ndikuar tek Facebook, e cila u sigurua që të ofronte disa shërbime të ngjashme me shërbimet e TikTok. Në 2020 Instagram lançoi Reels, një format rival i TikTok që tashmë shfaqet në feed dhe Explore page.

Thursday, 15 July 2021 00:45

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
info@geekroom.al, marketing@geekroom.al

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo
Kristian Hodo
Klementina Mema

 

 

Geek Room © 2019