May 18, 2021

Ekipet e futbollit anglez kanë filluar një bojkotim 4-ditor të rrjeteve sociale për të protestuar kundër abuzimit online

Ekipet e futbollit anglez kanë filluar një bojkotim 4-ditor të rrjeteve sociale për të protestuar kundër abuzimit online

Ekipet angleze të futbollit dhe organizat të tjera kanë filluar mbylljen e adresave të tyre në Facebook, Twitter dhe Instagram në shenjë proteste kundër abuzimit online, gjë që do të zgjasë për 4 ditë.

Grupet që marrin pjesë në këtë iniciativë përfshijnë Premier League, English Football League, Professional Footballers’ Association dhe më tepër. Qëllimi i kësaj proteste është bërja e ndryshimeve kundrejt komenteve diskriminuese dhe rraciste. Ato madje kanë shkruar një letër publike që i drejtohet CEO-ve të Facebook dhe Twitter, Mark Zuckerberg dhe Jack Dorsey, duke i njohur ata me kërkesat e tyre.

Këto kërkesa ishin mjaft të qarta: bllokimi ose filtrimi i postimeve që përmbajnë material diskriminues ose rracist, fshirja e postimeve abuzive, përmirësimi i proçesit të verifikimit që do të lejojë forcat policore të identifikojnë përdoruesit abuzues dhe bashkëpunimi i platformave me policinë për uljen e rasteve të diskriminimit.

 

 

Kampionati shpreson se nëpërmjet këtij bojkoti do të arrijë të tërheqë vëmendjen e drejtuesve në mënyrë që ato të fillojnë të marrin masa për parandalimin e abuzuesve në platformat e tyre, pasi ka akoma shumë gjëra që Facebook dhe Twitter mund të bëjë në këtë drejtim.

Saturday, 01 May 2021 01:48

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
[email protected], [email protected]

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo