June 13, 2021

Ligji i privatësisë kibernetike në SHBA detyron TikTok të paguajë $92 milion

Ligji i privatësisë kibernetike në SHBA detyron TikTok të paguajë $92 milion

Pronari i aplikacionit të famshëm TikTok, ByteDance ka pranuar të paguajë $92 milionë në një marrëveshje me SHBA pasi u akuzua se aplikacioni ka dështuar në marrjen e lejes së mbledhjes së të dhënave në kundërshtim me ligjet e privatësisë në Illinois.

Padia federale pretendoi se TikTok shkeli ligjin e privatësisë biometrike të Illinois, e cila lejon ngritjen e padive kundër kompanive që mbledhin të dhëna pa leje, duke përfshirë skanimin e shenjës së gishtërinjve apo fytyrës.

TikTok në një deklaratë u shpreh se ”Ndërkohë që ne nuk biem dakort me pohimet e bëra, në vend që të kalojmë midis proceseve gjygjësore të gjata, do të fokusohemi në përpjekjet tona për të ndërtuar një eksperiencë të thjeshtë dhe të kënaqshme në komunitetin e TikTok.”

Illinois është një nga 3 shtetet që kanë ligje mbi të dhënat biometrike. 2 të tjerët, Texas dhe Washington, nuk lejojnë padi individuale, por ajo mund të kryhet nga avokatët e përgjithshëm.

Sunday, 28 February 2021 00:06 Last modified on Sunday, 28 February 2021 00:14

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
[email protected], [email protected]

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo