November 30, 2021

Kjo kompani turizmi hapësinor do të ofrojë fluturimin në stratosferë për $50,000

Kjo kompani turizmi hapësinor do të ofrojë fluturimin në stratosferë për $50,000

Një kompani turizmi hapësinor thotë se do të ofrojë fluturimin në stratosferë me një balonë, duke filluar nga 2024, mirëpo një vend në këtë balonë do t’ju kushtojë rreth $50,000. World View Enterprises po punon për krijimin e sistemit të bazuar në balonat në Arizona, nga ku njerëzit do të ngrihen në lartësinë 29 kilometra mbi nivelin e detit.

Kjo lartësi është shumë larg lartësisë prej 80.4 kilometrash që NASA e konsideron fillimin e hapësirës, mirëpo World View thotë se pasagjerët e saj do të shohin skajet e rrumbullakosura të Tokës dhe errësirën e hapësirës.

Këto fluturime pritet të zgjasin rreth 8 orë, mirëpo ato planifikojnë gjithashtu të ofrojnë një aventurë 5 ditore gjatë së cilës pasagjerët do të fluturojnë mbi vendet historike. Kompania thotë se çdo vend i përzgjedhur do të jetë një vend me bukuri natyrore ose me rëndësi historike, duke përfshirë këtu Great Barrier Reef, piramidat e Gizës dhe vende të tjera.

Secila nga kapsulat do të ketë një kapacitet prej 8 pasagjerësh dhe do të ofrojë një udhëtim të butë dhe të qetë. Ndryshe nga kompanitë e tjera të turizmit hapësinor si Virgin Galactic apo Blue Origin, World View tregon se ky fluturim është i përshtatshëm për të gjitha moshat.

The final design of the capsule hasn't been confirmed, although, as this artist impression shows, it is likely to have plenty of windows to witness the view outside

“Ne po ri-përkufizojmë turizmin hapësinor për personat që do të shpenzojnë disa orë në kapsulë, duke krijuar kujtime rreth disa nga mrekullive madhështore të Tokës.” tha CEO Ryan Hartman.

 

Thursday, 07 October 2021 08:50 Last modified on Thursday, 07 October 2021 09:08

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
info@geekroom.al, marketing@geekroom.al

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo

Geek Room © 2019