September 20, 2021

Xiaomi ka filluar bllokimin e smartphone-ve që përdoren në regjione ku shitja e tyre është e ndaluar

Xiaomi ka filluar bllokimin e smartphone-ve që përdoren në regjione ku shitja e tyre është e ndaluar

Xiaomi nuk është zyrtarisht prezent në tregjet e disa shtetve, duke përfshirë këtu dhe SHBA. Megjithatë, kjo nuk ju ndalonte ju që të importonit një pajisje dhe ta përdorni në SHBA. Smartphone-t Xiaomi ishin në gjendje të punojnë në mënyrë perfekte në çdo cep të botës, mirëpo kjo gjë me sa duket po ndryshon.

Dhe pse politikat e eksportit të Xiaomi ndalojnë shitjen e smartphone-ve në disa shtete, kompania nuk e kishte parandaluar aktivizimin e pajisjeve në këto territore.

Problemi qëndron se gjatë muajve të fundit Xiaomi ka nisur vënien në përdorim të këtyre politikave, duke bllokuar të gjitha pajisjet e aktivizuara në Kubë, Iran, Siri, Korenë e Veriut, Sudan dhe Krime.

 

 

Personave që janë prekur nga ky bllokim iu është shfaqur mesazhi: “Politikat e Xiaomi nuk lejojnë shitjen e produkteve në territorin ku ju keni provuar ta aktivizoni atë. Ju lutemi kontaktoni me shitësit direkt për informacione ekstra.”

Më interesant është fakti se smartphone-t që kanë të instaluar një software jo-zyrtar nuk janë prekur nga kjo lëvizje e Xiaomi.

Terms of Service të kompanisë përmendet shumë qartë se blerësit e kanë të ndaluar të eksportojnë smartphone-in në regjione të caktuara. Megjithatë aty nuk përmendet se një formë penalizimi për thyerjen e këtij rregulli është bllokimi i pajisjes.

Sunday, 12 September 2021 01:32

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
[email protected], [email protected]

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo