May 18, 2021

Sony prezanton Xperia 1 III dhe Xperia 5 III që përdorin lente telephoto variabël për herë të parë në botë

Sony prezanton Xperia 1 III dhe Xperia 5 III që përdorin lente telephoto variabël për herë të parë në botë

Sony prezantoi dy smartphone të rinj, Xperia 1 III dhe Xperia 5 III. Të dy këto smartphone bëjnë pjesë në fushatën e kompanisë për të definuar Xperia si një anëtar i familjes së kamerave dixhitale Alpha.

Fokusi kryesor janë sistemet e kamerave që përdorin lente telephoto variabël për herë të parë në botë. Sony thotë se po përdor lente ekuivalente me 16mm (f/2.2 ultrawide), 24mm (f/1.7 wide) dhe 70mm (f/2.3 telephoto), por që lentja e fundit mund të arrijë deri në ekuivalenten e 105mm. Kjo lente ekstra arrin ekuivalenten e 105mm falë dizajnit të lentes periscope të palosur.

Xperia_1_III_Waterresistance_frostedBlack.jpg

Përtej hardware-it, Sony ka përmirësuar performancën e kameras në low-light, mundëson autofokusin eye-tracking dhe regjistrime 4K HDR në 120FPS. Gjithashtu gjigandi i teknologjisë ka integruar aplikacionin pro camera në aplikacionin kryesor.

Të dy smartphone-t përdorin proçesorin Snapdragon 888, kanë 3 kamera në pjesën e pasme dhe ofrojnë mbështetje për rrjetin 5G. Dizajni i tyre është i veçantë si gjithmonë, me trup të gjatë dhe të hollë, përdorin ekran 4K OLED me refresh rate 120Hz dhe bateri me kapacitet 4,500mAh.

Xperia_5_III_front_black.jpg

Në letër, të gjitha këto specifika i bëjnë smartphonet të duken mjaft të mirë. Do të na duhet t’i përdorim fillimisht ato për të shikuar nëse këto specifika kaq të mira përkthehen në një eksperiencë të mahnitshme.

Thursday, 15 April 2021 00:33 Last modified on Thursday, 15 April 2021 00:44

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
[email protected], [email protected]

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo