November 27, 2020

Si arriti një kompani e panjohur si Realme të shesë 50 milion smartphona në gati dy vjet

Vlerëso këtë lajm
(6 votes)
Si arriti një kompani e panjohur si Realme të shesë 50 milion smartphona në gati dy vjet

Të nisësh një kompani smartphonësh në 2018 duket si e paimagjinueshme, duke marrë në konsideratë sa i rëndësishëm është emri në treg. Dhe në atë treg në atë kohë emrat ishin stabilizuar me kohë. 

Megjithatë Sky Li, besonte se e dinte cilat ishin strategjitë e duhura. Dhe kishte të drejtë, Realmi në gati dy vjet nga dalja e smartphonit të parë numëron sot 50 milion njësi të shitura. Duke u rradhitur si prodhuesi i shtatë në botë fiks pas Samsung, Huawei, Xiaomi, Apple, Oppo dhe Vivo

Së pari, Li e kishte të qartë target grupin e vetë, lançimi i smartphonit të parë u bë në një kampus universitar në Indi, plot me të rinj dhe rreper lokal. Eventi i përngjante më shumë një feste sesa një lançimi zyrtar. 

Pra tregu i dytë më i madh e më specifikisht të rinjë e Indisë janë ata që rezonuan më shumë me kompaninë. 

Sot Realme zotëron 10% të tregut Indian dhe gëzon reputacion të shkëlqyer me gjeneratën e re.

 

 

Së dyti, strategjia e tyre e marketingut është e ngjashme me atë të OnePlus, ku buxhetet e mëdha të reklamave nuk preferohen. Në vend të kësaj ata bazohen në marrdhënien e shëndetshme me klientelën e vetë, në opinionin pozitiv që kalon nga njëri përdorues tek tjetri.

Dhe së fundmi, çmimet e ulta. Realme i përket gjigandit të elektronikës BBK Group, një ent i cili ka në pronësi dhe mbështet Vivo, Oppo dhe OnePlus.

Sky Li, punonte për Oppo derisa vendosi të krijonte kompaninë e vetë, por megjithatë kontaktet nuk janë shkëputur, përkundrazi janë më të forta se kurrë. Duke qenë se të dy kompanitë ndajnë të njëjtën linjë furnizimi, kjo i lejon Realme që të ketë akses në goxha pjesë dhe me kosto mjaft të ulta. Çka rezulton edhe në produkte me çmime drastike si $150 e lart. 

Së shpejti, kompania kineze planifikon të shtrihet më gjerë në Evropë dhe Rusi. Qëllim jo i lehtë, por i realizueshëm duke marrë parasysh që kërkesa ekziston edhe në tregje të panjohura si Shqipëria.

Friday, 20 November 2020 13:52 Last modified on Friday, 20 November 2020 15:35

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
[email protected], [email protected]

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Ermir Jonka
Xhonald Mamo