August 11, 2020

Source code të Nintendo për tituj të mëdhenj nga N64 dhe NES bëhen leak

Vlerëso këtë lajm
(0 votes)
Source code të Nintendo për tituj të mëdhenj nga N64 dhe NES bëhen leak

Një postues anonim ka publikuar në 4chan një sasi kolosale materialesh, source code dhe dokumente të brendshme nga Nintendo.
Ku përfshihen materialet bërthamë të shumë lojrave të famshme nga vitet 90 të Nintendo 64 dhe SNES, totalisht autentike.

Super Mario 64, Mario Kart 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Star Fox 1 dhe 2, Yoshi's Island, Mario Kart, F-Zero dhe The legend of Zelda: A Link to the Past janë disa nga titujt kodi i të cilave është bërë leak, së bashku me to edhe strumente zhvillimi e shumë materiale të tjera të dobishme.

Këto imazhe dhe rendera të hartuar kanë gëzuar gjithë komunitetin e fansave të Nintendos, të cilët janë çmendur nëpër rrjete sociale. Këto rrjedhje do t'i shërbejnë veçanërisht komunitetit ROM Hacking e zhvilluesve që zakonisht u duhet disku i plotë për të bërë punën e tyre. Edhe komuniteti i emulatorëve duhet të përfitojë mjaft, ndryshime në lojë por edhe versione falas pritet të dalin në qarkullim tani që zhvillues të pavarur do të kenë më në fund këto informacione e imazhe kaq specifike.

Të paktën 2 terabyte raportohet të jenë bërë leak, goxha moment ky, humbje për Nintendon qartësisht, por për komunitetin kurrsesi.

Monday, 27 July 2020 12:21 Last modified on Monday, 27 July 2020 12:28

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
[email protected], [email protected]

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Ermir Jonka
Xhonald Mamo