May 28, 2022

Kombet e Bashkuara i përgjigjen sfidës së Musk për hartimin e një plani që do t’i japë fund urisë në botë nëse ai dhuron $6.6 miliardë

Kombet e Bashkuara i përgjigjen sfidës së Musk për hartimin e një plani që do t’i japë fund urisë në botë nëse ai dhuron $6.6 miliardë

Gjatë javëve të fundit Elon Musk sfidoi Kombet e Bashkuara që t’i tregonin atij një plan se si uria globale do të merrte fund nëse ai do të dhuronte $6.6 miliardë nga pasuria e tij për arritjen e këtij qëllimi. Ditën e hënë kjo organizatë publikoi në Twitter planin që ato kishin hartuar.

Dega World Food Programme shtroi në këtë plan mënyrën se si ato besonin se financimi prej $6.6 milirdë do të parandalonte që 42 milionë njerëz në 43 vënde të ndryshme të vdisnin nga uria. Drejtuesi i WFP, David Beasley bëri tag personin më të pasur në botë për t’i prezantuar planin e tij.

 

 

“Kjo krizë e urisë është urgjente, e paprecedentë dhe e shmangshme. @elonmusk, ju kërkuat për një plan të qartë dhe libra të hapur. Ja ku është!” tha Beasley në Twitter. “Ne jemi të gatshëm të kontaktojmë me ju dhe të gjithë personat që kanë dëshirë të bashkëpunojnë për të shpëtuar jetë.”

Elon Musk tregoi më parë se nëse organizata mund të tregonte ekzaktësisht se si paratë e financimit do të shpenzoheshin, atëherë ai do të shiste stoqe në Tesla. Ai iu përgjigj kërkesës së bërë nga Beasley, i cili kërkonte ndihmën e personave më të pasur në botë të kontribuonin për financimin me $3.5 miliardë për ushqime dhe transportimin e tyre dhe $2 miliardë për vouchers ushqimi.

Friday, 19 November 2021 07:46 Last modified on Friday, 19 November 2021 07:55

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
info@geekroom.al, marketing@geekroom.al

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo

 

 

Geek Room © 2019