January 29, 2022

Kur do të mësojmë nga gabimet? “123456” dhe “password” janë akoma password-et më të përdorur në botë

Kur do të mësojmë nga gabimet? “123456” dhe “password” janë akoma password-et më të përdorur në botë

Ne njoftohemi shpesh për ndërrimin e password-it tonë ekzistues në një password më të sigurtë, por gjithsesi vazhdojmë të përdorim password-e që janë tepër të thjeshtë për t’u gjetur.

Një studim i ri ka zbuluar se “123456”, “qwerty” dhe “password” janë ende password-et më të përdorur në të gjithë botën. NordPass ka publikaur raportimin e përvitshëm Most Common Passwords, në të cilin duken qartë diferencat midis lokacioneve dhe gjinive.

Shumë njerëz përdorin emrin e tyre si passwords, ndërkohë që emrat e ekipeve, të makinave apo të bandave muzikore janë gjithashtu shumë popullore. Jake Moore, një cyber security expert nga ESET, shpjegoi se ky studim tregon që njerëzit nuk i kuptojnë ende rreziqet që vijnë nga përdorimi i një password-i të dobët.

Ai i rekomandon të gjithë përdoruesve që të përdorin një password manager që gjeneron password-e të ndryshme për çdo site pa patur nevojën për të mbajtur mend detajet.

dsfc.png

Password-i “123456” ishte më i përdoruri në të gjithë listën, dhe përdorej nga 103,170,552 përdorues. Vendin e dytë dhe të tretë e zënë “123456789” dhe “12345”.

Colocolo” është tepër i përdorur në Kili, për shkak të ekipit të futbollit vendas, ndërkohë që në Brazil përdoret emri i ekipit “nacional”. Dhe pse këto password-e nuk janë aq të thjeshtë për t'u thyer, mund të jetë shumë e lehtë për një person që ka informacion rreth preferencave tuaja të gjejë password-in tuaj.

Thursday, 18 November 2021 01:18

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
info@geekroom.al, marketing@geekroom.al

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo
Kristian Hodo
Klementina Mema

 

 

Geek Room © 2019