January 28, 2023

Tesla i kërkon drejtuesve nga Texas të shmangin karikimin e makinave të tyre përgjatë valës rekord të të nxehtit

Tesla i kërkon drejtuesve nga Texas të shmangin karikimin e makinave të tyre përgjatë valës rekord të të nxehtit

Tesla i ka dërguar të gjithë përdoruesve të saj në Texas një njoftim over-the-air ku i kërkonte atyre të shmangnin karikimin e makinave të tyre elektrike gjatë orareve ku arrihet piku i përdorimit të energjisë. Kjo kërkesë u shfaq në fashboard-in e drejtuesve pasi Texas po përballet me një valë rekord nxehtësie, dhe për shkak të mbingarkesës së përdorimit të energjisë elektrike, operatori ERCOT paralajmëroi se mund të ketë ndërprerje të mundshme energjie.

Si një përgjigje ndaj kësaj kërkese tepër të madhe për energji gjatë nxehtësisë ekstreme, Tesla dhe ERCOT i kanë kërkuar të gjithë drejtuesve të makinave elektrike të mos karikojnë mjetet e tyre nga ora 15:00 deri në 20:00.

 

 

Drejtuesit e makinave Tesla e raportuan njoftimin e ri në rrjetet sociale, madje një përdorues tregoi se Tesla kishte ofruar tarifa karikimi Supercharge deri në 50% më pak për të gjithë drejtuesit që prisnin deri pas orës 20:00 për të karikuar makinën e tyre.

Vala e fundit e nxehtësisë ka prekur qytetet e mëdha në Texas, me temperature që arrijnë deri në 40 gradë Celsius. Kjo nuk është hera e parë që rrjeti i energjisë elektrike është prekur nga valët ekstreme të nxehtësisë, dhe nuk është as hera e parë që Tesla shpërndan njoftime të tilla drejt përdoruesve të saj.

Friday, 15 July 2022 09:57

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
[email protected], [email protected]

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo