June 25, 2022

Volkswagen pritet të zërë vendin e Tesla për numrin më të madh të makinave elektrike të prodhuara nga vitit 2024

Volkswagen pritet të zërë vendin e Tesla për numrin më të madh të makinave elektrike të prodhuara nga vitit 2024

Një raportim i ri nga Bloomberg Intelligence sugjeron se Tesla nuk do të jetë më prodhuesi më i madh i makinave botë nga viti 2024, pasi Volkswagen pritet të marrë ”kurorën” përmes rritjes së prodhimit të makinave në Evropë dhe Kinë.

Bloomberg Intelligence përmendi se Volkswagen është aktualisht prodhuesi më i madh në Evropë i makinave elektrike, dhe makinat e reja të prodhuara po ndihmojnë në rritjen e kompanisë. Prodhuesi i makinave prezantoi dhe I.D Buzz, një tjetër version elektrik i makinës ikonike, i cili do të lançohet shumë shpejt në Evropë, duke filluar nga muaji tetor për afërsisht $70,000. Kjo makinë elektrike do të ketë një autonomi prej 415km dhe do të karikohet nga 5 në 80% në vetëm 30 minuta.

2019-tesla-model3-lt-airporthero-low-101-1587061146.jpg

Megjithatë nga ana tjetër Tesla mbetet makina dominuese në SHBA: rreth 75% e të gjithë makinave elektrike të shitura në këtë shtet nga janari në mars të këtij viti ishin nga Tesla. Me shumë mundësi kompania do të ruajë pozicionin e saj në SHBA, ndërkohë që konkurentët kryesorë si Ford dhe GM po pengohen nga kostot e larta të baterive dhe kapacitetit të prodhimit.

BYD-Seal-continues-to-be-sold-in-China.png

Në vitin 2025 pritet që kompania kineze BYD të renditet në vendin e 3-të pas Tesla dhe Volkswagen, me rreth 2.5 milionë pajisje të shitura.

Tuesday, 21 June 2022 17:00

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
info@geekroom.al, marketing@geekroom.al

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo

 

 

Geek Room © 2019