July 07, 2020

Fiat Chrysler krijon taksitë e para autonome në Kinë

Vlerëso këtë lajm
(0 votes)
Fiat Chrysler krijon taksitë e para autonome në Kinë

Kush tha që marrëdhëniet ekonomike Sh.B.A - Kinë janë në rrezik? Fiat Chrysler e vendosur në Detroit dhe e cilësuar si një nga tre auto-prodhuesit më të mëdhenj sapo ka firmosur me AutoX për krijimin e taksive të para autonome në Kine. AutoX, një startup kinez, do të jetë prodhuesi i pjesës hardware dhe software e cila do të vendoset në modelet Chrysler Pacifica, e njëjta makinë e përdorur nga Waymo e Alphabet.

FCA dhe AutoX shpresojnë që brenda këtij gjashtë-mujori, taksitë të jenë në rrugët e Shenzhen dhe Shanghai për tu shtuar më pas në qytete të tjera të zhvilluara në Kinë.

Nga ana tjetër, për zhvillimin e makinës FCA po ndihmohet edhe nga partnerët e saj BMW dhe Intel të cilat së bashku bëjnë pjesë në Super Grupin e Self-Driving.

Tuesday, 11 February 2020 14:37 Last modified on Tuesday, 11 February 2020 14:41

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
[email protected], [email protected]

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Ermir Jonka
Xhonald Mamo