September 22, 2020

Bëhuni gati për 5G në Shqipëri, ky është hapi i rradhës

Vlerëso këtë lajm
(0 votes)
Bëhuni gati për 5G në Shqipëri, ky është hapi i rradhës

Telekom Albania ka shpalosur këtë të martë planet e tij të transformimit gjatë vitit 2020 dhe ka konfirmuar edhe një herë synimin mbi fokusimin në një eksperiencë më të mirë të përdoruesit në një ambient të etur për data.

Në bashkëpunim me Ericsson, kompania është tashmë gati të implementojë në Shqipëri teknologjinë 5G e fuqizuar nga modeli më i ri i Ericsson Radio System. Një rrejt i ri, i bazuar mbi Ericsson Cloud Core, Ericsson Cloud VoLTE dhe sistemi i verifikuar Network Function Virtual Infrastructure (NFVI) do te çojnë në maksimum eksperiencën e përdoruesve.

Sot, Ericsson është kompania lider në botë për ofrimin e shërbimit 5G duke konfirmuar 23 live 5G network dhe 76 të tjerë në fazë kontraktore, përfshirë këtu Telekom Albania.

Wednesday, 05 February 2020 14:43 Last modified on Wednesday, 05 February 2020 23:00

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
[email protected], [email protected]

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Ermir Jonka
Xhonald Mamo