November 27, 2020

Apple paguan gjobën prej $113 milion për ngadalësimin e iPhonëve të vjetër

Vlerëso këtë lajm
(1 Vote)
Apple paguan gjobën prej $113 milion për ngadalësimin e iPhonëve të vjetër

Përpara pak muajsh këmbanat e ligjit ranë për Apple dhe praktikat e saj deri atëherë të dyshuara, por tashmë edhe me një vendim gjyqësor prapa, të vërtetuara.

Batterygate, është skandali i cili sheh edhe një herë se sa e lehtë është për kompanitë e mëdha të teknologjisë të fshehin të vërtetën. Apple u akuzua se ngadalësonte performancën e iPhonëve të vjetër kur bateria e tyre fillonte të vjetërsohej gjithashtu.  

Vetë Apple, e pranoi e u justifikua me arsyetimin se kjo praktikë bëhej për u dhënë përdoruesve më shumë jetëgjatësi smartphonëve të tyre. Por gjykata nuk e pa kështu. 

Vendimi përfundimtar, kërkon nga Apple $113 milion për të mbyllur hetimin e nisur nga 34 shtete të USA. Kompania ka pranuar të paguajë gjobën por ende mbetet e palëvizur nga gjykimi i saj se asnjë shkelje nuk është bërë.

Ndoshta sepse politikat e Apple, lirinë e përdoruesit për të zgjedhur prioritetet e veta e shohin si jo primare.

Thursday, 19 November 2020 15:32 Last modified on Thursday, 19 November 2020 19:50

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
[email protected], [email protected]

Editorial Staff:
Brenton Bënja
Ermir Jonka
Xhonald Mamo