March 23, 2023

Rivali kinez i Tesla, Xpeng, lançoi SUV-in elektrik që karikohet më shpejt se të gjithë makinat e tjera

Rivali kinez i Tesla, Xpeng, lançoi SUV-in elektrik që karikohet më shpejt se të gjithë makinat e tjera

Startup-i kinez i makinave elektrike Xpeng prezantoi ditën e mërkurë G9, një SUV tërheqës që karikohet shumë shpejt duke konkuruar kështu drejtpërdrejt me Tesla, BYD dhe kompani të tjera kryesore në tregun e makinave elektrike.

632c72af7fbdcc0018f6b323.webp

Ky model u prezantua gjatë vitit të kaluar, mirëpo atëherë u treguan vetëm disa detaje mbi këtë makinë, ndërkohë që këtë vit makina është e gatshme për të shkuar drejt pronarëve të rinj. Në varësi të versionit që personat do të zgjedhin, makina do të kushtojë midis $43,800 - $66,400 në Kinë.

632c7280f576c60018fc3903.webp

Ky çmim është në të njejtën kategori me Tesla Model Y, e cila kushton nga $45,000 - $59,000. Xpeng pritet gjithashtu të futet në tregun evropian dhe do të jetë i disponueshëm në Danimarkë, Suedi, Norvegji dhe Hollandë.

632c727cf576c60018fc38f3.webp

Të gjithë personat që drejtojnë një makinë elektrike në ditët e sotme dijnë se autonomia e makinës është ndër elementët më kryesorë. Nga kjo anë duket se Xpeng nuk i zhgënjen përdoruesit në këtë drejtim. SUV premton që të kryejë 702km në një karikim të vetëm në modelin me autonominë më të lartë.

632c72997fbdcc0018f6b2fa.webp

Modeli bazë i G9 ka një autonomi mjaft të mirë gjithashtu, me 570km në një karikim të vetëm, sipas Xpeng.

632c72a07fbdcc0018f6b30e.webp

Mirëpo e veçanta e kësaj makine qëndron shpejtësinë e karikimit të saj. Xpeng tregon se G9 është makina “që karikohet më shpejt në botë”, pasi të gjithë versionet G9 do të karikohen nga 10%-80% në vetëm 15 minuta.

Friday, 23 September 2022 09:43

Geek Room i dedikohet teknologjisë dhe të apasionuarve pas saj përmes informacioneve në
kohë reale dhe videove rreth risive më të reja.
Lidhu me stafin tonë përmes emailit në:
[email protected], [email protected]

Editorial Staff:
Brenton Bënja (Editor in chief)
Bekim Haveriku 
Xhonald Mamo
Gisela Shabani